Açıklama
Sade Bandırma
Karışımı özel olarak hazırlanan bandırma harcı, lokum pişirme kazanlarında kaynatılır. Daha sonra yeterli kıvama erişen bu özel karışım, pasalarda soğumaya bırakılır. Dinlendirilen bandırma harcı, özel bir merdane yardımıyla düz bir zeminde şekillendirilerek kesim makinelerinde parçalar haline ayrılır. Üzerine pudra şekeri ilavesi yapıldıktan sonra özenle paketlenerek servis edilir.
İçindekiler: Şeker, mısır nişastası, asitlik düzenleyici (sitrik asit), çeşidine göre doğal (gül, limon, nar, portakal, çilek, muz, kivi, kakao, bergamot) aroması, çeşidine göre (çöğen suyu, Hindistan cevizi,fındık içi, Antep fıstığı, badem içi, ceviz içi, yer fıstığı içi)çeşnisi. Çeşidine göre renklendirici (tartrazin e102, sunset yellow e110, teagreen e233)