Açıklama
Paşa Fitil Lokum
Önceden hazırlanmış olan lokum harcı lokum kazanlarında kaynatılır. Kaynama esnasında Antep Fıstığı ilave edilir ve bir süre daha kaynatıldıktan sonra dinlendirilmesi için pasalara alınır. Daha sonra lokum hamuru, usta ellerle lokum tezgahında uzun fitil şekli oluşacak şekilde yoğurulur. Yoğurulan lokumlar, üzeri pudra şekeri ile kaplandıktan sonra lokum kesme makinelerinde daha önce belirlenen ölçülerde kesilir. Gramajına göre titizlikle paketlemesi yapılarak sevk edilir.
İçindekiler: Şeker, mısır nişastası, asitlik düzenleyici (sitrik asit), çeşidine göre doğal (gül, limon, nar, portakal, çilek, muz, kivi, kakao, bergamot) aroması, çeşidine göre (çöğen suyu, Hindistan cevizi, fındık içi, Antep fıstığı, badem içi, ceviz içi, yer fıstığı içi)çeşnisi. Çeşidine göre renklendirici (tartrazin e102, sunset yellow e110, teagreen e233)