Açıklama
İpli Cevizli Bandırma
Bandırma harcı lokum kazanlarında belirli bir süre kaynatılır. Diğer yandan Anadolu’dan elde edilen, ipe dizilmiş olan cevizler bandırma harcına bandırılarak yüzeyleri kaplanır. Ardından yüzeyleri Hindistan Cevizi ile kaplanmak üzere kaplama bölümünde gerekli uygulamalar yapılır. Daha sonra ipli cevizli bandırmalar iplerinden asılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan bandırmalar kutulamaya uygun olacak şekilde kesilerek paketlenir.
İçindekiler: Şeker, mısır nişastası, asitlik düzenleyici (sitrik asit), çeşidine göre doğal (gül, limon, nar, portakal, çilek, muz, kivi, kakao, bergamot) aroması, çeşidine göre (çöğen suyu, Hindistan cevizi, fındık içi, Antep fıstığı, badem içi, ceviz içi, yer fıstığı içi)çeşnisi. Çeşidine göre renklendirici (tartrazin e102, sunset yellow e110, teagreen e233)