Açıklama
Basma Fındıklı Paşa Lokum
Lokum kazanlarında lokum ustaları tarafından pişirilen lokumlar,pasalarda dinlendirildikten sonra küp şeklinde kesilir. Küpler halindeki bu lezzet taneleri, Hindistan Cevizi ile bir bir kaplanır. Türkiye’nin fındık cenneti olarak bilinen Giresun’dan özenle toplanan fındıklar, kuruyemiş fırınlarında titizlikle kavrulur. Kavrulan fındıklar, daha önce Hindistan Cevizi ile kaplanan lokumlar üzerine yerleştirilip paketlenerek servis edilir.
İçindekiler: Şeker, mısır nişastası, asitlik düzenleyici (sitrik asit), çeşidine göre doğal (gül, limon, nar, portakal, çilek, muz, kivi, kakao, bergamot) aroması, çeşidine göre (çöğen suyu, Hindistan cevizi, fındık içi, Antep fıstığı, badem içi, ceviz içi, yer fıstığı içi)çeşnisi. Çeşidine göre renklendirici (tartrazin e102, sunset yellow e110, teagreen e233)